OPOMBA! Ta stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

Če ne spremenite nastavitve brskalnika, se strinjate z njo in s pravilnikom o zasebnosti na tej povezavi. Preberite več o Pravilniku o zasebnosti

Razumem

Darilni boni

Darilni boni – podarite doživetja

Iščete idejo za darilo in želite podariti nekaj posebnega, drugačnega? Razveselite svoje najdražje in prijatelje z darilnimi boni Skok športa za doživetja, ki jim bodo še dolgo ostala v lepem spominu.

Rafting po Savi od Medvod do Broda pod Šmarno goro
Spust po reki Savi od Medvod do Skok šport centra je nezahteven, varen in zato primeren za vsakogar. V spremstvu staršev se ga lahko udeležijo tudi najmlajši, če pa se jim na vodi pridružijo še babice in dedki, je to prav posebno družinsko doživetje. Tudi otroci dobijo prav posebne plavalne jopiče, čelade, neoprenske obleke in manjša vesla. Na spustu premagamo nekaj nezahtevnih brzic, poudarek pa je vselej na zabavi na vodi. Tisti, ki si želite nekaj več adrenalina, se spusta lahko udeležite v miniraftih za 2 do 3 odrasle osebe, ki jih v spremstvu vodnika po reki usmerjate sami.


Kolesarjenje in rafting po Savi od Medvod do Broda pod Šmarno goro
Krožni izlet s startom kolesarjenja in ciljem raftinga v Skok šport centru. Kolesarski del proti Medvodam ni zahteven in je primeren za vsakogar, ki se zna peljati s kolesom. Pot nas vodi ob Savi po kolovozih, stranskih in gozdnih poteh vse do starta raftinga. Tu kolesa zamenjamo za opremo za rafting in po brzicah Save odveslamo do našega centra pod Šmarno goro.


Začetna šola kajaka
Učitelj kajaka vas bo v petih popoldnevih seznanil z osnovami varnega veslanja po mirni in lažji divji vodi. Spoznali se boste z osnovno veslaško opremo, varnostjo na vodi, kako vstopite v kajak, kako pravilno držite veslo, se naučili nekaj osnovnih zavesljajev, s katerimi boste usmerjali kajak v želeno smer, kako nagibati kajak, da ne pride do prevračanja, kako pravilno vstopite in prečkate tok reke in kako vstopite v protitok … Pridobljeno znanje boste zadnji dan tečaja preizkusili na prijetnem izletu po reki. Za vse udeležence šole kajaka Skok šport priskrbi celotno opremo (kajak, veslo, krovnico, plavalni jopič, čelado, neoprensko obleko in obutev, anorak), po končanem tečaju pa udeležencem ponuja poseben popust pri dnevni izposoji kajakov in opreme.
 

Nadaljevalna šola kajaka -3 dnevna šola na reki Uni
Namenjena je vsem, ki že veslajo in bi želeli v svojem znanju napredovati ter ga nadgraditi. Posebno pozornost namenjamo izpeljavi zahtevnejših zavesljajev, drsenju kajaka, pravilnim in natančnejšim vstopanjem v tok in protitok, močnejšemu nagibanju kajaka. Pridobljeno znanje omogoča lažje in učinkovitejše izkoriščanje toka reke, lažje in lahkotnejše veslanje ter preskok v veslanje na zahtevnejših rekah. Nadaljevalno šolo kajaka izvajamo na tridnevnem tečaju na reki Uni v Bosni. Lahko se odločite tudi za individualne ure na Savi pod Šmarno goro.
   

Individualna šola kajaka
Individualno kajakaško šolo prilagodimo vašim željam, času in vašemu prejšnjemu znanju. Med individualnimi urami se lahko z učiteljem kajaka naučite osnov veslanja, nadgradite ali obnovite svoje znanje ali se naučite eskimskega obrata.

 

Enodnevni izleti s potovalnimi kajaki

po Sloveniji
Z nami se lahko odpravite na Bohinjsko jezero, Blejsko jezero, Cerkniško jezero, Šmartinsko jezero, Planinsko polje, preveslate slovensko obalo od Kopra do Portoroža, zaveslate v Sečoveljske soline ali zaveslate po Ljubljanici. Raziskovanje Ljubljanskega barja, ko reka Ljubljanica poplavlja, pa je prav posebno doživetje.

v Avstriji in Italiji
Čudoviti sta Vrbsko in Belo jezero v Avstriji, svojevrstna izkušnja pa je veslanje pod pečinami Devinskega gradu pri Sesljanu v Italiji. S kajaki raziščemo skrivnostno reko Timavo, se odpravimo na izliv reke Soče, preveslamo laguno pri Gradežu in Maransko laguno. Prav posebno doživetje je, ko zaveslaš v beneške kanale in nemudoma postaneš del »beneškega voznega parka«. Preveslamo del kanala Grande, pot nadaljujemo po številnih ozkih kanalčkih in prehitimo kakšno gondolo. Prekrasni sta znameniti mesteci Murano in Burano tik ob Benetkah, za kateri pa že potrebujemo dva dni veslanja …

Se je težko odločiti, kam bi se z nami podali na enodnevi izlet s potovalnimi kajaki? Postopoma lahko preveslate vse naštete lokacije in se z nami podate tudi na večdnevna potepanja.


   

Večdnevna potovanja s potovalnimi kajaki – ko doživetja na vodi ustavijo čas

S potovalnimi kajaki med otoki Srednje Dalmacije

Veslati začnemo v zalivu Hramina na otoku Murter. Veslamo mimo otokov Zminjak, Radej, Mala in Velika Arta do Vrgade, kjer v najlepšem zalivčku prvič prenočimo. Mimo otokov Špinata, Gangaro in Žižanj drugi dan priveslamo do Pašmana. Pot nas vodi po južni strani otoka, prečkamo zalive Lanđin, Žinčena in Soline ter uživamo ob pogledu na oddaljene Kornate. Utaborimo se v zalivu Vržišče ali Pričnjak. Tretji dan ob razgibani obali veslamo do konca Pašmana ter si po poti ogledamo zalive Bačina, Jelenica in Sabušica na otoku Ugljan. Sledi veslanje skozi prehod Mali Ždrelac in že smo na otočku Mišnjak, kjer ob šumenju valov pod zvezdami zadnjič prenočimo. Četrti dan mimo Ždrelca in Dobropoljane priveslamo v Turanj, kjer se naša avantura konča.

S potovalnimi kajaki od Primoštena do Murtra
Naše izhodišče je zaliv pri Rogoznici. Prvi dan je veslanje nekaj krajše. Mimo otoka Murvenjek in Podgrada ter rta Kremnik proti večeru priveslamo do Primoštena. Drugi dan veslamo ob rtu Masline do otoka Tmara, prečimo zaliv Grebaštica, nadaljujemo ob otokih Oblik, Krbela, Krapanj in Zlarin do Šibenika, kjer si ob trdnjavi iz 16. stoletja poiščemo udoben bivak. Naspani in spočiti naslednji dan zaveslamo do otoka Prvič in ob otoku Logorun do Tribunja. Po kratkem postanku veslanje nadaljujemo proti Murtru, kjer na otočku Školjič še zadnjič prenočimo na prostem. Zadnji dan veslamo skozi Murterski kanal ter mimo Betine in rta Gradine priveslamo v zaliv Hramina, kjer se od morja poslovimo.

S potovalnimi kajaki okrog otoka Rab
V Stinici splavimo kajake v morje in prek Velebitskega kanala zaveslamo proti Rabu. Sledi veslanje ob impozantni Rabski steni vse do Loparja, kjer obala popolnoma zamenja svojo podobo. Prečudoviti mivkasti zalivi nas spremljajo vse do večera, ko se v enem od njih pripravimo na prvo prenočitev. Drugi dan prečkamo Rabski kanal do otoka Sveti Grgur in se po kratkem postanku vrnemo na otok Rab. Obveslamo kamniti rt Sorinj, prečkamo zaliva Supetarska in Kamporska draga in okoli rta Kalifront priveslamo na južno stran otoka. Ob sončnem zahodu veslamo mimo številnih zalivov, si izberemo najlepšega in v njem prenočimo. Zadnji dan veslamo ob Suhi punti do mesta Rab, kjer si privoščimo kavico in se sprehodimo po mestu. Obala po Barbatskem kanalu je precej naseljena, a nas proti koncu kanala spet preseneti s svojo nenavadno podobo. Sprva rdečkasta zemlja se izza rtov Gabar in Glavina nenadoma spremeni v trdo, kamnito obalo. Sledi še prečkanje Velebitskega kanala in naše veslanje se konča pri izhodišču v Stinici.

S potovalnimi kajaki po Kornatih
Petdnevni aktivni oddih na Kornatih. Nastanjeni smo na rtu otoka Kornat, kjer je naše izhodišče za dnevna veslanja. Dneve preživljamo na veslaških izletih, ki nas vodijo med čarobnimi nenaseljenimi otoki Katina, Žut, Svršata, Sit, Alba, Šilo, Levrnaka … vse do zapuščenih kamnitih filmskih kulis na otoku Mana. Iz kajaka si ogledamo del nacionalnega parka Kornati – narodni park Telaščica na Dugem otoku nas zaposli ves dan. Ob ugodnem vremenu si ogledamo pačine – klife na južni strani Dugega otoka. Večere in jutra preživljamo na terasi ob hiški med olivami, le korak ali dva od morja. Zajtrke si pripravimo sami, zjutraj poskrbimo še za malico za veslanje, zvečer pa nas gostitelji razvajajo z vsak večer drugačnimi ribjimi specialitetami. Sprehod na vrh otoka s pogledom na obveslane otoke in klepet ob kozarcu domačega vina nas vsak večer zaziba v zasluženi spanec...    Izposoja športne opreme...     

Si želite biti aktivni, pa nimate svoje opreme? V Skok šport centru si lahko izposodite kajake za divjo vodo, kajake sit on top, potovalne kajake, minirafte, gorska kolesa in seveda celotno opremo za veslanje. Izposoja je mogoča za pol dneva, za en dan ali za daljše obdobje.

Kajaki in potovalni kajaki
V centru izposojamo različne modele kajakov za divje vode ter potovalne kajake za veslanje po morju in jezerih. Vsi kajaki so znamke PRIJON in so narejeni iz vrhunskega ter izredno vzdržljivega pihanega polietilena (HTP). Odlikujejo jih odlična ergonomija, možnost enostavne nastavitve in prilagoditve notranjih delov ter opor za vsakega posameznika. To zlasti velja za potovalne kajake. Vsi naši potovalni kajaki imajo dve vododržni komori in so po želji opremljeni s krmilom. Prijonovi potovalni kajaki so zaradi udobnosti zlasti primerni za dolgotrajna veslanja. Pa vesla? Tudi vesla so znamke PRIJON, zelo lahka in s karbonskimi ročaji.

Kajaki sit on top
Kajaki sit on top so primerni predvsem za vse tiste, ki jim ni do sedenja v zaprtem kajaku. So zelo stabilni in preprosti za uporabo. Za veslanje po jezeru ali morju ne potrebujete izkušenj ali predhodnega znanja, za samostojno veslanje po reki pa priporočamo začetno šolo kajaka ali spremstvo kajakaškega vodnika.

Pri nas si lahko izposodite dva modela kajakov sit on top znamke DAG. Lahko izbirate med kajakom za eno osebo DAG 285 in kajakom za dve osebi DAG TRIBAL, ki je še posebno primeren za veslanje po morju in jezerih. Kajak sit on top TRIBAL ima dodatni sedež za otroka.

Minirafti
Mini raft je primeren za dve do tri odrasle osebe. Odlikujejo ga stabilnost, lahka vodljivost in majhna teža (25 kg). Zloženega brez težav spravite v prtljažnik avtomobila. Z njim lahko veslate po mirni vodi, lažjih odsekih rek, z dobrim znanjem lahko premagujete tudi težje brzice. Če se z njim odpravite na večdnevna potepanja, je na njem dovolj prostora za prtljago, ki jo spravite v sode ali vododržne vreče. Krmarite ga podobno kot klasičen kanu, a precej lažje.

Kajakaška oprema
Pri nas si lahko izposodite to opremo: plavalne jopiče, čelade, neoprenske obleke, anorake, krovnice, neoprenske čevlje. Proizvajalec opreme je slovensko podjetje SANDI LINE.

Kolesa
Imamo 16 koles različnih velikosti (S–XL) znamke MERRIDA. Kolesa so vzmetena in imajo 28 prestav SHIMANO DEORE. Izposojamo jih za en dan ali za daljše obdobje. V ceni najema so vključeni čelada, rezervna guma in priročno orodje za manjša popravila.    Najem prostora za piknik
      Obdarovancu boste s tem pomagali ali celo omogočili, da organizira
      praznovanje in povabi do 60 oseb...

             

Prostor za piknike, srečanja in organizacijo dogodkov
Prostor je v sklopu Skok šport centra na obrobju Ljubljane, tik ob Savi, na Brodu pod Šmarno goro. Sprejme lahko skupine do 60 oseb. Je pokrit in opremeljen z mizami, klopmi, toplo vodo, hladilnikom, dvojnim plinskim žarom, elektriko, plinom in sanitarijami. Hrano in pijačo si najemniki pripravijo sami ali se dogovorijo s ponudniki cateringa.

Primeren je za organizacijo športnih, poslovnih ali motivacijskih dogodkov za podjetja kakor tudi za različna praznovanja v krogu družine ali prijateljev.

Dostop do Save je delno ograjen in je v spremstvu staršev primeren tudi za najmlajše.

V ceno najema je vključena uporaba igrišča za odbojko na mivki, travnika in parkirišča.

Cena dnevnega najema prostora je: 240 EUR (za skupino do 60 oseb).

Če se odločite za katero od naših športnih dejavnosti (rafting, kolesarjenje in rafting, spust s kajaki sit on top, team building), je ob udeležbi 20 oseb ali več uporaba prostora brezplačna.

Splošni pogoji za najem prostora:
Najem je mogoč od 15. aprila do 15. oktobra od 9. do 23. ure.

Rezervacija termina je potrjena z vplačilom celotnega zneska (240 EUR).

Od najemnikov pričakujemo, da ob odhodu poskrbijo za ureditev prostora, da odnesejo svoje stvari ter pospravijo ostanke hrane in pijače v za to namenjene zabojnike. Ločevanje odpadkov (plastika, pločevinke in steklo) je obvezno.

Informacije in rezervacija terminov

Tel. 040 217 000, 01/512 44 02, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.    Vrednostni bon za darilo po želji obdarovanca

Morda pa je najlažje, če obdarovancu podarite kar bon v vrednosti po vaši lastni izbiri in si bo darilo ali dejavnost izbral kar sam, saj najbolje ve, kaj si želi.