OPOMBA! Ta stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

Če ne spremenite nastavitve brskalnika, se strinjate z njo in s pravilnikom o zasebnosti na tej povezavi. Preberite več o Pravilniku o zasebnosti

Razumem

Kajak šola

Šola kajaka poteka pod vodstvom Janeza Skoka, dolgoletnega reprezentanta v kajak slalomu na divjih vodah, udeleženca olimpijskih iger v Barceloni, dobitnika medalj na svetovnih prvenstvih in svetovnih pokalih ter trenerja slovenske kajakaške reprezentance. Svoje bogato znanje že 20 let prenašamo na vse, ki se želijo seznaniti in ukvarjati s kajakaštvom. Vsi naši programi kajak šol so prilagojeni rekreativnemu veslanju ! !

Začetna šola kajaka

Začetno šolo kajaka izvajamo v Ljubljani, na Savi pod Šmarno goro. Učitelj kajaka vas bo v petih popoldnevih seznanil z osnovami varnega veslanja po mirni in lažji divji vodi. Spoznali se boste z osnovno veslaško opremo, varnostjo na vodi, kako vstopite v kajak, kako pravilno držite veslo, se naučili nekaj osnovnih zavesljajev, s katerimi boste usmerjali kajak v želeno smer, kako nagibati kajak, da ne pride do prevračanja, kako pravilno vstopite in prečkate tok reke in kako vstopite v protitok … Pridobljeno znanje boste zadnji dan tečaja preizkusili na prijetnem izletu po reki. Za vse udeležence šole kajaka Skok šport priskrbi celotno opremo (kajak, veslo, krovnico, plavalni jopič, čelado, neoprensko obleko in obutev, anorak), po končanem tečaju pa udeležencem ponuja poseben popust pri dnevni izposoji kajakov in opreme.

Nadaljevalna šola kajaka

Namenjena je vsem, ki že veslajo in bi želeli v svojem znanju napredovati ter ga nadgraditi. Posebno pozornost namenjamo izpeljavi zahtevnejših zavesljajev, drsenju kajaka, pravilnim in natančnejšim vstopanjem v tok in protitok, močnejšemu nagibanju kajaka. Pridobljeno znanje omogoča lažje in učinkovitejše izkoriščanje toka reke, lažje in lahkotnejše veslanje ter preskok v veslanje na zahtevnejših rekah. Nadaljevalno šolo kajaka izvajamo na tridnevnem tečaju na reki Uni v Bosni. Lahko se odločite tudi za individualne ure na Savi pod Šmarno goro.

Individualna šola kajaka

Individualno kajakaško šolo prilagodimo vašim željam, času in vašemu prejšnjemu znanju. Med individualnimi urami se lahko z učiteljem kajaka naučite osnov veslanja, nadgradite ali obnovite svoje znanje ali se naučite eskimskega obrata.

Fotogalerija