OPOMBA! Ta stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

Če ne spremenite nastavitve brskalnika, se strinjate z njo in s pravilnikom o zasebnosti na tej povezavi. Preberite več o Pravilniku o zasebnosti

Razumem

Team building

Team building – gradnja in krepitev tima


Z učinkovitim timskim delom pridobijo vsi člani.
Team building je skupno poimenovanje za raznovrstne programe, ki so namenjeni gradnji tima in krepitvi timskega duha.

V grobem ločimo:
Zabavne programe gradnje tima (timski izzivi/team challenges), ki so namenjeni spodbujanju interakcij in krepitvi vezi med sodelavci.

Strokovno vodene programe za razvoj tima (team development), ki spodbujajo ekipo, da si zastavi konkretne korake za učinkovitejše in ustreznejše delovanje.

Zabavni timski izzivi
Programi timskih izzivov so namenjeni spodbujanju interakcij, do katerih sicer zgolj ob druženju na pikniku ne bi prišlo. Programi so zastavljeni tako, da morajo udeleženci sodelovati, se dogovarjati in usklajevati, včasih tudi z drugimi tekmovati, da dosežejo zastavljeni skupni cilj. Udeleženci se skozi zabavno, drugačno, nevsakdanje sodelovanje bolje in predvsem drugače spoznajo. V sproščenem ozračju se tako med sodelavci marsikdaj porušijo nevidni zidovi. Odnosi se izboljšajo in vzpostavijo se nove vezi, ki kasneje pripomorejo k boljšemu sodelovanju in prijetnejšemu ozračju na delovnem mestu (več o tem na www.teambuilding.si).

Strokovno vodeni programi za razvoj in krepitev tima (team development)
Namenjeni so konkretnim spodbudam udeležencev za učinkovitejše timsko delo. Potekajo v obliki izvajanja praktičnih nalog, ki jim sledi ozaveščanje članov ekipe o njihovem trenutnem skupnem delovanju in sodelovanju, spoznavanju zakonitosti timskega dela, odkrivanju ovir oziroma priložnosti za rast ter postavljanju novih načinov in poti za vsem lažje in učinkovitejše timsko delo.

Strokovno vodeni programi graditve in krepitve timov lahko vključujejo tudi razne športne dejavnosti in nenavadne naloge, pri čemer so ti predvsem podlaga za strokovno vodene diskusije, ki ekipo pripeljejo do vpogleda v lastno delovanje na delovnem mestu in prepoznavanje možnosti za nadaljnji razvoj ekipe (več o tem na www.teambuilding.si).

Strokovne programe za razvoj in krepitev tima vodi Eva Ferjan, univ. dipl. psih.

Več o programih na www.teambuilding.si

Kontakt: Eva Ferjan, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., tel. 040 917 000

Fotogalerija